wtorek, 24 października 2017

Zupa z dyni

Klasyczna zupa dyniowa - świetnie rozgrzewa i syci, a do tego smakuje wybornie. Polecam na jesienny obiad lub kolację.

Składniki:
  • 1 średnia dynia
  • 1 cebula
  • 1 l wywaru warzywnego
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól
  • pieprz
  • mielony imbir
Przygotowanie:
  1. Dynię obrać, usunąć z niej pestki, a następnie pokroić w dużą kostkę. Do wywaru warzywnego dodać pokrojoną dynię. Gotować do miękkości. 
  2. Kiedy dynia będzie już miękka zblendować ją na krem. Jeśli zupa jest zbyt gęsta można dolać wywaru warzywnego.
  3. Zupę doprawić solą, pieprzem i imbirem. 
  4. Podawać z prażonymi na suchej patelni pestkami dyni.  


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly