środa, 9 sierpnia 2017

Karmazyn z warzywami

Mój pomysł na szybki i dietetyczny obiad to ryba z warzywami sezonowymi. Jako, że udało mi się zdobyć pysznego i świeżego karmazyna postanowiłam wyczarować z niego pożywny i zdrowy obiad. Polecam, szczególnie tym, którzy nie mają czasu na długie gotowanie.

Składniki:
  • 1 filet z karmazyna
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebulka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka passaty pomidorowej
  • 150g fasolki szparagowej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • koperek
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
Przygotowanie:
  1. Karmazyna nacieramy łyżką oliwy i przyprawami, na koniec posypujemy koperkiem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika  na 200ºC na 13 minut. 
  2. Cebulkę z czosnkiem zeszklić na patelni z dodatkiem oliwy. Cukinię pokroić. Wrzucić do cebulki. Następnie wlać passatę. Doprawić przyprawami do smaku i dusić na małym ogniu aby sos się zagęścił. 
  3. Fasolę gotujemy w osolonej wodzie. 
  4. Wszystko podajemy razem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly