sobota, 3 czerwca 2017

Truskawki z jogurtem i błonnikiem

Idealna przekąska na ciepłe dni - świeże owoce z jogurtem. Jak dla mnie to sezon truskawkowy mógłby nigdy się nie kończyć. Moje dzisiejsze drugie śniadanie to truskawki z jogurtem naturalnym i granulatem błonnikowym. Szybko i smacznie. Warto spróbować. 

Składniki (1 porcja):
  • 150g truskawek
  • 150 ml jogurtu naturalnego 2% tł.
  • 2 łyżki granulatu błonnikowego (są również inne formy np. pałeczki, ja używam błonnika Granex)
Przygotowanie:
  1. Truskawki umyć i odszypułkować. Przełożyć do miseczki. 
  2. Owoce zalać jogurtem naturalnym. Wierzch posypać granulatem błonnikowym.  
Wartość odżywcza 1 porcji: energia 155 kcal, białko 6,98g, tłuszcz 3,97g, węglowodany 26,97g, błonnik 2,70g

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz