wtorek, 6 czerwca 2017

Mizeria z jogurtem

Najprostszy dodatek do dietetycznego obiadu - mizeria na jogurcie naturalnym. Idealny dodatek do letniego i delikatnego obiadu. 

Składniki (1 porcja):
  • 1 ogórek zielony
  • sok z połówki cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 150 ml jogurtu naturalnego lub greckiego light
  • koperek
Przygotowanie: 
  1. Ogórka obrać ze skórki i pokroić go w plasterki. Gotowe plasterki przełożyć do miseczki.
  2. Plasterki ogórka skropić sokiem z cytryny, posolić. Odstawić na kilka minut, aż ogórki puszczą sok. 
  3. Do ogórków dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem. 
Wartość odżywcza 1 porcji: energia 138 kcal, białko 8,34g, tłuszcz 4,59g, węglowodany 16,68g, błonnik 1,43g 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz