Najprostszy dodatek do dietetycznego obiadu - mizeria na jogurcie naturalnym. Idealny dodatek do letniego i delikatnego obiadu.
Składniki (1 porcja):
- 1 ogórek zielony
- sok z połówki cytryny
- sól
- pieprz
- 150 ml jogurtu naturalnego lub greckiego light
- koperek
- Ogórka obrać ze skórki i pokroić go w plasterki. Gotowe plasterki przełożyć do miseczki.
- Plasterki ogórka skropić sokiem z cytryny, posolić. Odstawić na kilka minut, aż ogórki puszczą sok.
- Do ogórków dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy pieprzem, posypujemy posiekanym koperkiem.
Wartość odżywcza 1 porcji: energia 138 kcal, białko 8,34g, tłuszcz 4,59g,
węglowodany 16,68g, błonnik 1,43g
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz