poniedziałek, 12 czerwca 2017

Kanapki z pastami strączkowymi

Pyszne pasty z roślin strączkowych do posmarowania pieczywa. Proste i pożywne śniadanie. Polecam spróbować.
Czy wiesz, że:
Warzywa Bonduelle uprawiane są w najlepszych strefach klimatycznych dla danych warzyw, dlatego Kukurydza pochodzi z ciepłych Węgier, a groszek z Polskich Kujaw.

Składniki:
  • 3 kromki pieczywa żytniego razowego na zakwasie
  • 20g kukurydzy konserwowej Bonduelle
  • 1 jajko
  • natka pietruszki
  • 1 pomidor malinowy 
  • 2 rzodkiewki
Pasta 1: 50g zielonego groszku konserwowego Bonduelle, 2 ząbki czosnku, 30g czerwonej cebulki, 3 łyżeczki masła extra, sól, pieprz 
Pasta 2: 50g białej fasoli konserwowej Bonduelle, 2 ząbki czosnku, 30g cebuli dymki, 2 rzodkiewki, 20g kukurydzy konserwowej Bonduelle, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, sól, pieprz

Przygotowanie:
  1.  Poszczególne pasty blendujemy na gładką masę. Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować.
  2. Pieczywo kroimy w kromki, możemy odkroić twardą skórkę. Każdą z kromek smarujemy przygotowaną pastą. Dekorujemy ugotowanym jajkiem i warzywami. 

1 komentarz: