niedziela, 4 czerwca 2017

Grillowane roladki z kurczaka

Lekki obiad to moja dzisiejsza propozycja. Roladki wyszły bardzo soczyste i aromatyczne. Rewelacyjnie smakują z sałatką warzywną i batatami. Polecam. 

Składniki:
  • 300g piersi z kurczaka
  • 100g czerwonej papryki
  • 1/2 cebulki
  • 2 łyżki musztardy rosyjskiej
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 150g sera mozzarella light
  • tymianek suszony
  • papryka słodka mielona
  • sól
  • pieprz
Dodatki: frytki z batata i sałatka grecka

Przygotowanie:
  1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Każdą z porcji rozbić jak na kotlety. Doprawić solą, pieprzem, papryką i tymiankiem.
  2. Paprykę i cebulkę pokroić w paseczki, a mozzarellę w plasterki. 
  3. Każdy z rozbitych kotletów posmarować z jednej strony musztardą. Nałożyć paprykę, cebulkę i plaster mozzarelli. Zawijamy mięso wraz z dodatkami w rulon. Przekłuwamy mięso wykałaczkami, żeby się nie rozpadło. 
  4. Roladki grillujemy na patelni grillowej lub na grillu około 15 minut. 
  5. Roladki podajemy z sałatką i batatami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram