wtorek, 6 czerwca 2017

Deser chia z musem z kiwi i mango

Już dawno nie robiłam deseru z dodatkiem chia. Dziś postanowiłam to zmienić i tak oto powstał przepyszny pudding. Mniam! 

Składniki (2 porcje):
  • 200 ml mleka kokosowego bez cukru (lub jogurtu naturalnego)
  • 50 g nasion chia
  • 1 łyżka miodu pszczelego lub 2 łyżeczki ksylitolu
  • 150 g mango 
  • 50 ml soku pomarańczowego
  • 150g kiwi
Przygotowanie:
  1. Nasiona chia łączymy z mlekiem kokosowym i miodem (lub ksylitolem). Dokładnie mieszamy. 
  2.  Masę przelewamy do szklanki.
  3. Odstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin.
  4. Mango i kiwi blendujemy oddzielnie na gładkie musy. Mus z mango mieszamy z sokiem pomarańczowym. 
  5. Pudding podajemy polany musami owocowymi. 

Wartość odżywcza 1 porcji: energia 383 kcal, białko 6,08g, tłuszcz 22,70g, węglowodany 36,59g, błonnik 11,35g 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram