niedziela, 7 maja 2017

Koktajl truskawkowy z mleczkiem kokosowym

Pyszny koktajl truskawkowy to pomysł na szybie drugie śniadanie lub podwieczorek. Koktajl można wykonać w dwóch wersjach - z i bez laktozy.

Składniki (1 porcja):
  • Miseczka (około 200g) truskawek świeżych lub mrożonych (ja użyłam mrożonych, bo koktajl jest bardziej orzeźwiający)
  • 150 ml mleczka kokosowego bez cukru lub jogurtu naturalnego 2% tł.
  • 2 łyżeczki miodu pszczelego
Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki dokładnie zblendować. 
Wartość odżywcza 1 porcji: energia 341 kcal, białko 1,47g, tłuszcz 21,20g, węglowodany 39,23g, błonnik 3,60g 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Instagram