czwartek, 20 kwietnia 2017

Grillowane banany z truskawkami

Owoce z grilla? Czemu nie. Świetnie smakują z dodatkiem miodu i orzechów. Spróbujcie przetestować ten zaskakująco prosty sposób na przygotowanie bananów z grilla - ich smak Was zaskoczy. Banany będą świetnie smakować w towarzystwie samodzielnie robionych lodów

Składniki (2 porcje):
  • 2 banany 
  • 10 truskawek
  • garść migdałów
  • 4 łyżki miodu 
  • sok z limonki
  • cynamon
  • kakao 
Przygotowanie:
  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy je wzdłuż na pół. Skrapiamy sokiem z limonki, aby nie ciemniały. Truskawki dzielimy również wzdłuż na pół. Migdały siekamy.
  2. Patelnię rozgrzewamy i układamy na niej banany i truskawki. Owoce polewamy miodem i posypujemy cynamonem. Grillujemy około 10 minut z dwóch stron. 
  3. Banany wykładamy na talerz. Posypujemy migdałami i kakao. 
  4. Można podawać z lodami.

Wartość odżywcza 1 porcji: energia 450 kcal, białko 7,04g, tłuszcz 13,79g, węglowodany 81,11g, błonnik 7,7g 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Printfriendly